Gîndirea românească

Gîndirea românească este defectă. În interiorul acestei imense gropi de gunoi trăiesc oameni. Dintre ei, unii sînt mai cu moț. Și aceia scot mai multe beneficii decît mîncarea pe a doua zi și carton pentru acoperit casa de chirpici.

Aceia cu moț vor vrea și vor putea să ofere urmașilor o scară pînă la marginea gropii de gunoi.

Unii urmași pleacă. Unii au treburi prin dejecții. Poate vor un loc mai aproape de unde descarcă camioanele. Poate acumulează mai mult. Poate moștenitorii moștenitorului vor fi și mai bine!

Cei plecați încearcă să facă ceva. Nu prea știu limba. Nu prea știu obiceiurile. Prin locurile alea străine oamenii sînt prietenoși. Dar mulți își rup gîtul. Sau își rup coada și se întorc cu ea în valiză la papa.

Aici se rupe filmul. Pînă aici sînt românii. Iar comparațiile sînt la cît au putut să se țină de balustradă înainte să îi sufle vîntul înapoi pe maidanul de lîngă Carpați.

4 comentarii la &8222;Gîndirea românească&8221;

  1. Un roman cu mot, este legionarul oltean Ioan Vasile Tene (mina dreapta a lui Funar la Cluj) , legionarul sef de la NapocaNews.ro, care s-a inscris in concursul pt. sefia CNCD.
    Aoleu!

  2. Apoligia legionara in cinematografe:

    „Actorul Bogdan Nechifor, angajat al Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov, este nominalizat pentru Cel mai bun rol secundar la Gala premiilor Gopo, ediţia a IX-a, 2015. Rolul care i-a adus nominalizarea este cel al călugărului Arsenie Boca, din lung metrajul românesc „Poarta Albă”, o producţie cinematografică alb-negru în regia lui Nicolae Mărgineanu.
    La doar 27 de ani, Bogdan Nechifor a trebuit să îl interpreteze pe părintele Arsenie Boca, un călugăr ortodox considerat de mulţi credincioşi drept sfânt. Actorul a declarat că „Poarta Albă” nu este doar primul său film de lung metraj, ci şi rolul vieţii sale până în prezent: „Începi să lucrezi la rol de când citeşti scenariul şi încet, încet îţi dai seama de anvergura personajului şi realizezi că anvergura aia pe care o are trebuie ilustrată în câteva replici“, a declarat Bogdan Nechifor la premiera filmului.
    Bogdan Nechifor, fondator al Companiei de Teatru „Labirint”, joacă şi pe scena Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti (spectacolul cu piesa „Dragoste, în patru tablouri”), însă este angajatul Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov.”

    Fascism curat.

  3. Apologie legionara pe fatasi in Parlament: Puiu Hasotti, Cristiana Anghel, si multi alti parlamentari, care le-au aplaudat la scena deschisa interventiiile pro-fasciste ale celort doi.
    Prin ziarista Oana Stanciulescu, fana declarata aparatoarea si promovatoarea directa a legionarismului fascist, este penetrata si conducerea TVR.
    Noua Dreapta, organizatie extremista, sovina, cu ideologie legionara este inregistrat ca partid politic, deci, legal poate promova aceasta ideologie.
    In ciuda faptului ca exista legi in vigoare care interzic orice forma de extremism etc.
    Legile nu se aplica in Romania, tara asta a luat-o la vale, inapoi in timp.

    Cum de nu se sesizeaza autoritatile europene si nu iau masurile necesare impotriva Romaniei?

Lasă un comentariu